Terug

Navigatie

Prins Mauritslaan 17

2582LK Den Haag

247m2 Woonoppervlakte

209m2 Perceeloppervlakte

7 Slaapkamers

E

€ 1.150.000

€ 4.656 per m2

Omschrijving

In het Statenkwartier in 's-Gravenhage staat dit bijzonder fraaie herenhuis, gelegen op een hoek met eigen garage erachter.
Sinds meer dan 45 jaar is dit pand in de familie en met zeer veel aandacht en liefde bewoond.
Hoewel de woning gemoderniseerd moet worden, is de klassieke en statige sfeer echt overal terug te vinden: van een geweldige schouw in de living, via een prachtig, origineel marmeren fonteintje in de toiletruimte tot aan de karakteristieke kapelramen op de verdiepingen.

De woning is op een ideaal punt gelegen, op loopafstand van het winkelgebied van de Frederik Hendriklaan, dichtbij Landgoed Zorgvliet (Rijksbeschermd gebied), natuurgebied de Scheveningse Bosjes en op minder dan 10 minuten fietsen het Scheveningse strand.
Verder zijn er diverse voorzieningen als basisscholen, voortgezet onderwijs, internationale scholen, gezondheidscentrum, sportfaciliteiten, musea en nog veel meer. Voor de bewuste autorijder is er in de Van Hoornbeekstraat, direct om de hoek, een oplaadpunt voor elektrische auto's, maar dankzij de garage (= eigen parkeerplek) kun je natuurlijk ook je eigen oplaadpunt realiseren.

De indeling:
Begane grond: De entree is voorzien van een fraaie, marmeren vloer. De hal omvat de trap naar boven, het toilet en de toegang tot de kelder. De gesloten keuken is aan de achterzijde gelegen. De woonkamer meet maar liefst bijna 15 meter over de gehele lengte en heeft aan de tuinzijde achter een "en suite" met openslaande deuren naar de tuin die op het Noordoosten ligt.
Eyecatcher op deze verdieping de imposante, marmeren schouw in het midden van de ruimte. In combinatie met de gewelfde voorgevel en de hoge plafonds een bijzonder fraaie basis.

Op de 1e verdieping bevinden zich in totaal 3 slaapkamers, waarvan de grootsten respectievelijk 23m² en 25m² meten en de kleinste met 5m² meer geschikt is als werkkamer of inloopkast. Het balkon aan de achterzijde meet ongeveer 14m².
Op deze verdieping bevinden zich uiteraard ook de ruimtes voor de badkamer (8m²) en het separate toilet, plus nog een stookruimte.

Nog een verdieping hoger is de ruimte van 2 kamers bij elkaar genomen, waardoor een grote slaapkamer van ruim 30m² is ontstaan en daarnaast zijn er nog 3 kamers, van ruim 20m², 5m² en 4,5m². Aan de achterzijde bij de kleinste kamer is een tweede balkon van 3,3m². Het uitzicht vanaf dit balkon is prachtig en vooral tijdens Oud en Nieuw!
Op deze verdieping is ook een doucheruimte en separaat toilet.
De overloop is bijzonder mooi verlicht dankzij een groot dakraam, met roeden verdeeld en deels voorzien van gekleurd glas.

Belangrijk te weten is dat de woning een eigen garage heeft achter de woning, direct bereikbaar vanaf de straat en zeker groot genoeg voor de hedendaagse auto's. Parkeren is dus geen probleem in dit vergunningsgebied.

Bijzonderheden:
Bouwjaar 1904
Woonoppervlakte 247m²
Eigen garage
Perceel 209m²
Cv-ketel Vaillant 2021
Beschermd stadsgezicht
Volledig voorzien van voorzetramen
Energielabel E
Gedeeltelijk na-geïsoleerd
Glasvezel voorbereid in de straat, aansluiting in de woning dient nog te worden aangebracht
Per direct beschikbaar

Waar kan ik u mee helpen

Jaco den Hollander

Aanvragen bezichtiging

Voorkeursdag

Voorkeursdagdeel

Voornaam

Achternaam

E-mailadres

Telefoonnummer

Vragen of opmerkingen aan de makelaar

Informatie

Vanafprijs

€ 1.150.000

Inloggen om mee te bieden op objecten

Geen account? Account aanmaken